Городоцька громада на Хмельниччині отримала новий музей у форматі культурно-просвітницького хабу

Городоцька громада на Хмельниччині отримала новий музей у форматі культурно-просвітницького хабу

Сьогодні ми розкажемо про містечко Городок, що на Хмельниччині, бо жителі цього міста отримали незвичний подарунок – новий Музей.

Більшість одразу уявила полички з експонатами, вкриті порохом, але це не про Городок-Музей. З одного боку він справді про минуле, а з іншого – про сьогодення та майбутнє, адже сьогодні тут набирають обертів соціальні проекти. Вони спрямовані на розвиток молоді, що зацікавлена в отримані знань природничого напряму, тих, хто цікавиться особистістю видатного земляка, всесвітньо відомого вченого Сергія Виноградського. Також тут створені умови для розвитку інноваційних проектів і стартапів для студентської молоді.

Вже сьогодні тут ми бачимо цілий інноваційний та просвітницький центр, який, сподіваємося, буде «must visit» в туристичних маршрутах Україною.

Проект G-Museum є прикладом успішної співпраці влади громади та району, активістів та меценату. Саме завдячуючи меценату, Президенту Корпорації ЮРіЯ-ФАРМ, Гуменюку Миколі Івановичу, стала можливою ця подія.

Чому саме Городок? Відповідь криється в генетичній пам’яті. Микола Гуменюк народився та виріс на Городоччині, саме тому йому настільки важливо підтримувати освітницькі проекти на своїй Батьківщині. «Життя – головна земна цінність» – часто повторює він. Як продовження цих слів ми бачимо, що значну увагу в музеї приділено саме біології та природничим наукам. А починається все з глибин Сарматського моря. Моря, яке багато мільйонів років тому вкривало землю далеко навкруги нинішньої Хмельниччини…