Майбутні творці нових лікарських засобів в гостях у ЮРіЯ-ФАРМ

Майбутні творці нових лікарських засобів в гостях у ЮРіЯ-ФАРМ

Нещодавно, в рамках навчальної практики, до нас у гості завітали студенти 2 курсу кафедри мікробіології та імунології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, разом із керівником – Файдюк Юлією Василівною, асистентом кафедри.

Студенти мали змогу ознайомитись із загальними підходами до фармацевтичної розробки активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) та готових лікарських форм синтетичного та біотехнологічного походження, а також з апаратними платформами для лабораторного/пілотного виробництва готових лікарських форм та АФІ.

Окремою сесією студенти мали змогу задати питання стосовно цікавих для них аспектів біопроцесингу чи виробництва готових лікарських форм на основі низькомолекулярних сполук.

Слід зазначити, що наші гості були у захваті і від рівня виконуваних робіт і від оснащеності лабораторного комплексу. Сам факт усвідомлення доступності в Україні можливостей для реалізації власних ідей на основі передових терапевтичних рішень надихають і мотивують ще більш глибоко і ґрунтовно розбиратися в структурі та функціональних особливостях живих систем. Оскільки це практичне підґрунтя майбутнього усвідомленого вибору сфери наукової діяльності, яке базується на потребах суспільства та ринку.

Ми, зі свого боку, також радіємо від таких зустрічей, бо впевнені – сьогоднішні студенти стануть нашими майбутніми колегами і зможуть тут, в Україні, реалізовувати свій науковий потенціал.