Стартували перші заходи для студентів-медиків у рамках «Школи інфузійної терапії»

Стартували перші заходи для студентів-медиків у рамках «Школи інфузійної терапії»

13 травня студенти ВНМУ ім.Пирогова та Вінницького медичного коледжу ім. акад. Заболотного отримали чудовий шанс дізнатися більше про інфузійну терапію.

У рамках «Школи інфузійної терапії», організованої Корпорацією «Юрія-Фарм», учасники заходу прослухали доповіді провідних вітчизняних лікарів-науковців, к.м.н. Олександра Галушко та к.м.н., завідуючого відділення анестезіології та інтенсивної терапії пологового будинку «Лелека» Євгена Грижимальського. Увазі майбутніх лікарів був представлений майстер-клас із встановлення катетеру з гнучкою канюлею (Венопорт). Кожен учасник заходу мав можливість спробувати самостійно встановити катетер, а також отримати змістовні відповіді на поставленні питання.

винница1s

За словами Євгена Грижимальського, отримати знання у ході подібних лекцій та майстер-класів від авторитетних спікерів – це надзвичайно цікаво і корисно не тільки для студента, а й для будь-якого практикуючого лікаря чи медичної сестри.

Окрім того, вінницькі студенти мали змогу взяти участь у тренінгу від інноваційної освітньої платформи «Сходи в майбутнє», присвяченому управлінню власними фінансами, який провела к.е.н., доцент І.Ахновська. Тема неабияк зацікавила присутніх, адже дала змогу навчитись самостійно розподіляти свій бюджет відповідно до запропонованих методик.

винница2s

«Школа інфузійної терапії» – новий проект Корпорації «Юрія-Фарм», спрямований на формування, розвиток та вдосконалення особистісних та професійних компетенцій і пропагування раціонального використання інфузійної терапії. На меті проекту – створення потужної платформи для передачі знань, спілкування між практикуючими лікарями, науковцями та майбутнім поколінням лікарів та медичних сестер. Лекції, майстер-класи, тренінги в рамках «Школи» плануються проводитися на регулярній основі по всій Україні із залученням студентів та інтернів медичних коледжів та ВНЗ. Після проходження навчання у «Школі» студенти зможуть перевірити свої знання у тестових завданнях Всеукраїнської Олімпіади з інфузійної терапії та позмагатися за призові місця.

винница