Тест на стійкість в умовах енергодефіциту

Тест на стійкість в умовах енергодефіциту

Після масованих ракетних ударів, які спричинили руйнування об’єктів критичної інфраструктури, ми стикнулися з необхідністю зменшити споживання електроенергії задля економії потужності в об’єднаній енергосистемі України. Водночас для нас було критично важливим випустити запланований обсяг продукції.

Готувалися до різних сценаріїв, відправною точкою для старту яких була ймовірна тривалість блекаутів.

Фармацевтичне виробництво має особливості. Найбільш енергомісткими є процеси, які не залежать від темпів виробництва. Це постійні процеси, направлені на підтримку належного мікроклімату виробничих приміщень.

Фармацевтичне виробництво має тривалий цикл, впродовж якого спостерігається нерівномірне споживання електроенергії. Наприклад, стерилізація – один із найбільш енергозатратних процесів.

Отже, ми пропрацьовували питання зменшення споживання електроенергії в критичні періоди доби, а також зменшення пікового навантаження через багаторівневу перебудову логістики виробничих процесів:

  • балансували між виробничими майданчиками, виробничими лініями, технологічними процесами;
  • перенесли основне споживання  електроенергії на нічний час;
  • забезпечили критичні стадії технологічних процесів джерелами безперебійного живлення.

Ці маневри стали можливими, у тому числі внаслідок того, що на сьогодні виробництво ЮРіЯ-ФАРМ в Україні володіє найбільшими фармацевтичними виробничими площами.

В результаті нам вдалося зменшити споживання електроенергії в критичні періоди доби, а також зменшити пікове навантаження до запланованих показників та виконати план виробництва в цілому.

Так, ми стикнулися з втратами, пов’язаними з аварійними вимкненнями електроенергії, водночас наші клієнти не відчули цього.

І сьогодні продовжуємо використовувати частину напрацьованих інструментів.

Ми вдячні нашим людям на виробництві, адже вони гідно витримали тест на міцність.

Ми щиро дякуємо енергетикам України!

Слава воїнам ЗСУ. Слава Україні!